කජු සහ ඒ වර්ගයේ වෙනත් කුඩා ගෙඩි වර්ග
කජු සහ එවැනි දෑ ශීතකරණයේ තැබීමෙන් එහි ඇති තෙල් වර්ග පිළුණු නොවී තබා ගත හැකි බව සැබෑය. එහෙත් ශීත තත්ත්වයේ ඇති කජු ආහාරයට නුසුදුසු වන්නේ ඒවායේ ඇති සුවිශේෂී රසය හීන වීමසේම ශීතකරණයේ ඇති අනෙක් ආහර ද්රව්යවල ගඳ සුවඳ සියල්ල අදාළ ආහාරයට අවශෝෂණයවී තිබීම නිසාය.
ඒ නිසා කජු ගබඩා කළ යුත්තේ වාතය නොයනසේ පියන වැසිය හැකි බඳුනක කාමර උෂ්ණත්වය යටතේය. ශිතකරණයක තැබීමෙන් පසු කජු එකවර ආහාරයට නොගෙන තැටියක තබා කර, කර ගැනීමෙන් ආහාරයට වඩාත් සුදුසු ලෙස සකසා ගත හැකිය.
No comments:
Post a Comment